Bijles

Bijles is big business in de Bachelor Psychologie, en dan uiteraard vooral voor de statistiekvakken. Ik ben persoonlijk geen grote fan van het business model en ik vind dat studenten te snel naar deze oplossing grijpen. Anderzijds merk ik dat er weinig bijlesgevers zijn die echt weten waarover ze praten. Ze kennen met wat geluk hun vak wel, maar de nuances rond Statistiek voor Psychologen missen ze vaak. Daarom geef ik sinds enkele jaren ook zelf 1-op-1 bijles voor Statistiek voor Psychologen, deel 1 in regio Leuven.

Ik probeer naast de leerstof statistiek ook de algemene studievaardigheden en wiskundige basisskills aan te leren die nodig zijn voor de statistiekvakken in de opleiding psychologie. Daardoor merk ik dat het vaak voldoende is om enkel bijles te volgen voor statistiek 1, en dat mijn studenten de vervolgvakken daarna zelfstandig kunnen verwerken.

Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime.

Verder probeer ik eerlijk te zijn over de slaagkansen. Studenten die nog een hele lang weg af te leggen hebben, moeten zich daar ook van bewust zijn. Dan kunnen ze weloverwogen beslissen of ze verder willen gaan met een heel kostelijk en intensief traject, of dat ze zich toch liever zouden herorienteren.

Meer info?

Wil je graag meer informatie? Vul dan vrijblijvend dit formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.

Andere betrouwbare en minder betrouwbare bijleskantoren