Docent statistiek in 2022-2023?

Vervolg op post "Van Mechelen op emeritaat?".

Ik heb uit goede bron vernomen dat prof. Van Mechelen zijn emeritaat nog even heeft uitgesteld en in plaats daarvan een sabbatjaar heeft ingelast. Het is onduidelijk of zijn emeritaat direct daarna in gaat of dat hij toch nog een tijdje opnieuw les zal geven.

Er is sinds kort ook een nieuwe update beschikbaar over de statistiekvakken in de publieke ECTS fiches. Zie o.a. de fiche van statistiek deel 1, maar dit geldt evengoed voor deel twee en drie:

stat1 met vervanger

Sommigen onder jullie kennen dr. Marlies Vervloet misschien al wel als assistent van prof. Van Mechelen. In die rol begeleidde ze enkele jaren de practica van de statistiekvakken. Ze heeft ook in zijn onderzoeksgroep (kwantitatieve psychologie) gedoctoreerd.

De vraag is dus in hoeverre deze plaatsvervanger zich als volwaardige docent zal profileren, of eerder de boel draaiende gaat houden in afwezigheid van prof. Van Mechelen. In dat laatste geval spreken we eerder van een overgangsjaar en zal het lesmateriaal wellicht weinig of niet veranderen. De cursus en de opgenomen weblectures van afgelopen jaren kunnen bijvoorbeeld perfect herbruikt worden ondanks de afwezigheid van de professor. Misschien heeft de prof zelfs reeds een paar examens (incl. verbetersleutel) gemaakt voor zijn vertrek. Dan verandert er in de praktijk heel weinig t.o.v. vorige jaren. De introductieles en de vragencolleges zullen uiteraard wel door de plaatsvervanger verzorgd worden.

Afwachten welk scenario het gaat worden...